Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Sendviče s chutí pizzy

15. února 2016 v 1:26 | Leňárek |  Tousty, zapečené chleby...

CO DO TOHO:

(rozpis na cca 2 sendviče)
  • 4 plátky toustového chleba
  • 1 koule mozzarelly
  • 1 rajče
  • snítka čerstvé bazalky (asi 6 lístků)
  • stroužek česneku
  • sůl

CO S TÍM:

Kontaktní gril rozpálíme na max. a opečeme na něm plátky tousťáku (jen z jedné strany) do křupava.
Rajče a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky, stroužek česneku oloupeme, bazalku otrháme na lístky.
Opečené strany tousťáku potřeme česnekem. Pak na dva plátky vršíme - mozzarellu, rajče, osolit, na každý plátek půl množství lístků bazalky, znovu mozzarella a zakrýt zbylými plátky toustového chleba (česnekovou stranou dolů).
Celé to zapečeme v kontaktním grilu (cca 4 minuty).

FOTO Z AKCE:

Vrstvení
Servírování

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

V původním receptu je místo tousťáku psaný italský pečivo (např. ciabatta) a zapejká se to na pánvi s olejem...
Tak jsem si to trochu přizpůsobila vlastním možnostem a hlavně tomu, že když nemusím, nesmažím...:-)
Výsledek supr! :-)
Nevím proč, ale asi by mě samu o sobě nenapadlo tam dát česnek, přitom pizzachleby jsou česneku plný...
...a vlastně by mě asi vůbec nenapadlo zapejkat toust mozzarellou...:-D
Dohromady je to pochoutka, fakt to chutná po pizze.
O víkendu jsem dělala k snídani a fakt jsem se si trefila do chuti...:-)

Inspirace z receptů v časopise ALBERT v kuchyni

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama