Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Nákyp z rybího filé

13. ledna 2016 v 22:45 | Leňárek |  Rybí maso

CO DO TOHO:

  • 600g rybího filé
  • 135g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 250ml mléka
  • 3 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • petrželka
  • pažitka
  • kypřící prášek
  • sůl
  • sádlo + strouhanka na vymatlání a vysypání formy/plechu...

CO S TÍM:

Mouku smíchat s kypřícím práškem, máslo rozpustit, žloutky oddělit od bílků, česnek prolisovat, petrželku a pažitku nasekat a společně s mlékem a solí smíchat v míse (já vyšlehala šlehačem). Vznikne hustší těstíčko. Do něj zamícháme na kostičky nakréjené filé. Bílky ušleháme na sníh a něžně vmícháme.
Směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku/formy/pečící mísy a pečeme do zlatova.
Stav upečení můžete kontrolovat špejlí jako u buchty.
Jako přílohu asi nejlíp brambory, ale klidně bych dala i samotné.:-)

FOTO Z AKCE:

Upečeno

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Dlouho se v našem jídelníčku nevyskytly ryby... dobře, tak byly nedávno vánoce, ale to se nepočítá...:-D
Přemýšlela jsem co bych... vymyslela jsem, že filé, ale nevymyslela jsem, jak bych, protože smažený se mi nechtělo... a tak jsem sedla ke svému oblíbenému a spoustou lidí odsuzovanému mimibazaru a ten mi poradil tenhle recept... prý se dělá ve školkách... já osobně si nepamatuju, že bych kdy dřív jedla takhle upravený rybí maso...
Byla jsem z toho trochu rozpačitá, zvlášť když jsem viděla, jak to v tý průhledný zapejkací míse kyne, ale z výsledku jsem byla fakt nadšená. Teplý to bylo super a studený snad ještě lepší.:-)
Jako obměnu/alternativu/vylepšení lze přidat trochu muškátu nebo po upečení zakápnout citronem či si ke konzumaci namíchat tatarku... a nebo všechno najednou...:-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama