Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Zázvorový sirup

15. března 2015 v 8:29 | Leňárek |  Meducínka

CO DO TOHO:

  • 200g čerstvého zázvoru
  • 2 citrony
  • 1kg pískového cukru (na 0,5l vody)

CO S TÍM:

Do hrnce nalijeme 0,5l vody, vsypeme cukr a přidáme zázvor zbavený dřevnaté slupky a nakrájený na tenká kolečka. Za častého míchání přivedeme k varu, vaříme 15 minut, poté stáhneme z plotny a necháme dalších 15 minut louhovat.
Z citronů vymačkáme šťávu a zamícháme jí do sirupu.
Meducínu přecedíme a sléváme do lahví.
Tip!: Scezený zázvor nevyhazujte, proslaďte ho cukrem, nechte usušit na topení a máte výborný zobání...:-)

FOTO Z AKCE:

Sirup slitý do lahví
Proslazený zázvor čekající na expedici ve směru topení

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Pořád jsem toužila vyrobit něco strašně zdravýho ze zázvoru. Když jsem šla lovit na internet, měla jsem představu, že bych ho chtěla asi nějak naložit do medu s kouskama citronu. Nakonec se mi zalíbil recept na sirup, protože byl hrozně banální...:-D
Siroupek je mírně štiplavej, takže kdo to nemá rád, tak si při výrobě sníží géčka u zázvoru.
V zimních dobách dávkovat lžíci na den jako prevenci před chrchlema.

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama