Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Únor 2015

Špagety s rajčatovou omáčkou a slaninou

14. února 2015 v 23:04 | Leňárek |  Těstoviny

CO DO TOHO:

  • 400g špaget
  • 120g anglické krkovičky (nebo anglické slaniny)
  • 2x konzerva krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • olej na smažení
  • parmazán na posypání

CO S TÍM:

Špagety uvařit podle návodu na obale.
Mezitím připravíme omáčku... V pánvi rozpálíme olej a orestujeme krkovičku nakrájenou na nudličky (tak 3-4 min. pěkně opékat). Pak přihodíme jemně nakrájenou cibuli a smažíme další 3-4 min., další prolisujeme do pánve česnek, zaprášíme paprikou a mícháme ještě tak minutku. Nakonec směs zalijeme rajčaty z plechovky, osladíme a necháme za občasného promíchnutí tak pět minut probublávat, aby omáčka zhoustla.
Podáváme, jak kdo má rád - buď těstoviny polité omáčkou nebo s ní rovnou promíchané - a sypeme parmazánem.

FOTO Z AKCE:

Připraveno ke konzumaci

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Moje úplně první omáčka na špagety, protože já tyhle těstoviny zapřísáhle jedla jenom s kečupem.
Myslim, že na první pokus dobrý. Dokonce jsem nepotřebovala dohánět nic pepřem a solí.
A dokonce to papala i naše Ocínka... i když ona Ocínka papá i zeleninovej salát a olivy, takže to není nic výjmečnýho, že si naše kočka dala špagety s rajčatovou omáčkou...:-)