Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Těstoviny

6. června 2014 v 19:23 | Leňárek |  Plánuju vyzkoušet

RÝŽOVÉ NUDLE SE SUŠENÝMI RAJČATY A PARMEZÁNEM

250g středně širokých rýžových nudlí
85g sušených rajčat, nakládaných v oleji + 2 lžíce oleje z rajčat
3 stroužky česneku
sůl, pepř
25g parmazánu, strouhaného
velká hrst bazalky

Nudle uvařte/spařte podle návodu na obale, aby byly měkké. Pak je sceďte. Olej z rajčat zahřejte a pak na něm opečte kousky rajčat a česnek. Bohatě stačí 3 minuty. Pak do pánve přidejte nudle, parmazán a bazalku. Důkladně promíchejte a ihned podávejte.
(nudlí můžete udělat dvojnásobné množství, chutnají skvěle i za studena)
=> recept z časopisu ALBERT/červen 2014

TĚSTOVINY S PAPRIKOVO-OŘECHOVÝM PESTEM

400g těstovin kolinek
100g vlašských ořechů
3 nakládané červené papriky
25g parmazánu + k servírování
1 malý stroužek česneku, rozmačkaný svazek bazalky
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
50g zakysané smetany

Těstoviny uvařte podle instrukce na obale. Mezitím nasucho opražte ořechy a polovinu z nich pak spolu s paprikami, parmazánem, česnekem, bazalkou a olejem rozmixujte do pesta. Pokud se vám bude zdát příliš tuhé, nařeďte jej vodou z vaření těstovin. Podle chuti pesto osolte a opepřete.
Těstoviny sceďte, 250 ml vody z vaření si dejte stranou. Těstoviny vraťte do hrnce, ten postavte na sporák na nejnižší plamen a k těstovinám vmíchejte pesto, zakysanou smetanu a 3-4 lžíce vody z těstovin. Promíchejte, aby těstoviny měly krémový nádech. Podávejte posypané zbylými ořechy, ozdobené bazalkovými lístky a parmezánem.
(krásně vypadají, skvěle chutnají a jsou rychle hotové)
=> recept z časopisu ALBERT/červen 2014
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama