Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Únor 2014

Nepečené dobroty

10. února 2014 v 22:09 | Leňárek |  Plánuju vyzkoušet

Čokoládová pěna - "Mousse au chocolat"

doba přípravy: 15 minut + 2-3 hodiny v chladničce
pro 6 osob
potřebujeme:
200g hořké čokolády
6 vajec
1 dcl vody
špetku soli
příprava:
- Do malého kastrůlku nalámejte na malé kousky čokoládu a přidejte vodu. Za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Jakmile vznikne hladká hmota, kastrůlek odstavte.
- Rozbijte vejce tak, že oddělíte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh
- Když čokoláda lehce vychladne, přidejte žloutky. Pokud chcete pěnu lehčí a snadněji stravitelnou, použijte žloutky pouze 3.
- Do čokoládové hmoty opatrně vmíchejte sníh z bílků. Dejte to velké servírovací mísy nebo do šesti malých mističek a nechte vychladit 2-3 hodiny
Oblíbená lahůdka Francouzů, velkých milovníků čokolády. Dobrou chuť.

Recept ze stránek: http://chicory.wz.cz/

BEBE ŘEZY BEZ PEČENÍ

BEBE řezy bez pečení
Recept je zde.

KOKOSOVÁ PĚNA S KÁVOVO-SKOŘICOVÝMI PIŠKOTY

Kokosová pěna
Recept je zde.