Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Tatarák z hub

24. září 2013 v 23:50 | Leňárek |  Houby

CO DO TOHO:

  • houby
  • kousek sádla
  • plnotučná hořčice
  • sladký kečup
  • cibule
  • česnek
  • syrové vejce
  • drcený kmín
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • pepř

CO S TÍM:

Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozpáleném sádle zasmahneme tak, aby neměly přebytečnou vodu, ale zase ne tolik, aby byly vysušené. Pak už jen chutíme všemi ingrediencemi - hořčice ani kečupu nemusí být nijak přehnaně moc, cibule a česnek se krájí na drobno, syrové vejce jde až poslední (na zchladlou směs).
Patláma, patláma, paprťála...a žbrluch!
Podáváme na opečených chlebech nebo topinkách.

FOTO Z AKCE:

Výsledek jámalalicha paprťála

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Jako malá jsem houby vůbec nejedla. Později jsem se naučila jíst z hub řízky, případně je sníst v polívce, ale patlavou smaženici nebo cokoli, co vyloženě je vyvoněný houbama, to jako nezvládám dodneška.
S houbovým tatarákem přišel kdysi Zdeněk, babiččin přítel, jež v kuchyni rád se angažuje a nějaký ten pátek mu toto umění vydělávalo na živobytí. Vzhledem k tomu, že to je matlavé a slizské, jsem tomu moc nadějí nedávala, ale zkusila jsem ochutnat. Milé překvapení. Tím, že je to studené a cibule s česnekem se s houbami nevaří/nesmaží, ale jsou tam zamíchané za čerstva, není z toho cítit takové to klasické houbové aroma. Na křupavým chlebíku je to úplně exkluzívní!

Inspirace od Zdendy Straky

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama