Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Zapečená brokolice

4. června 2012 v 22:11 | Leňárek |  Bezmasá jídla

CO DO TOHO:

  • palice brokolice
  • cibule
  • šunka
  • Madeland (cihličku na strouhání nebo plátky)
  • pepř
  • sůl

CO S TÍM:

Cibuli nakrájíme na kolečka a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Osolíme, opepříme.
Šunku nakrájíme na kostičky nebo na nudličky a vrstvíme na cibuli.
Na šunku klademe růžičky brokolice, kterou jsme si předtím tak 5 minut předvařili ve vodě.
A úplně na vrch přijde sýr.
Pečeme na 200°C asi 20 minut.
Zhruba pět minut před finišem odlopte poklici zapékací mísy, odpaří se vám přebytečná voda a sýr chytí zlatavou barvu.
Tip!: Zkuste Madelnad vyměnit za Parmezán, pak ale buďte opatrní se solí, nebo ji možná zcela vypusťte.

FOTO Z AKCE:

Upečeno, zapečeno

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

To jsem si takhle jednou koupila brokolici. Ne že bych na ni měla chuť...ale byla v akci...:-D
Pak mi ležela asi dva měsíce v mrazáku a já furt vymejšlela co s ní...na polívku jsem neměla chuť a zapečená se smetanou, to děkuju pěkně, už tak jsem jako kredenc. Mno a pak jsem tak jednou líně prohlížela xiftbůk a tam to bylo. Michal s Martinou rádi vařej a rádi se o to dělej s ostatníma. Když sem ten den narazila na obrázek se zapečenou brokolicí, chtělo se mi až zasmát tý ironii, že dva měsíce něco hledám a nakonec to najdu zrovna tady.
Recept je to šikovnej. Rychlovka, dobrota a navíc tam prakticky neni nic, z čeho by se dalo ztloustnout, takže toho člověk může spráskat kolik zvládne a nemusí mít výčitky.;-)

Inspirace - Martja a její facebook

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama