Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Vepřové maso

25. dubna 2012 v 8:05 | Leňárek |  Plánuju vyzkoušet

KOTLETY NA KARI V HOŘČIČNÉM KABÁTKU

Kotlety v hořčičném kabátku
Recept je zde.

VEPŘOVÁ PEČENĚ NA MEDU

- vepřová pečeně s kostí 750g
- 2 pomeranče
- 2 jablka
- 100 g sterilovaných bílých cibulek
- 100 g medu
- lžička Solamylu
- lžíce oleje
- sůl
- pepř

Pečeni osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Maso přeložíme do pekáčku, podlijeme vodou a šťávou z jednoho pomeranče. Pečeme na 200°C a častěji podléváme. Po 20 minutách zmírníme teplotu na 180°C a zvolna dopečeme do měkka. Ke konci přidáme k masu cibulky a oloupaná nakrájená jablka. Na závěr přelijeme maso zahřátým medem a krátce dopečeme dozlatova.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme šťávu z druhého pomeranče a vše zahustíme lžičkou škrobové moučky, rozmíchané v troše studené vody.
Podáváme s bramborem.
(inspirace v akčním letáku ALBERT hypermarket)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama