Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Duben 2012

Vepřové maso

25. dubna 2012 v 8:05 | Leňárek |  Plánuju vyzkoušet

KOTLETY NA KARI V HOŘČIČNÉM KABÁTKU

Kotlety v hořčičném kabátku
Recept je zde.

VEPŘOVÁ PEČENĚ NA MEDU

- vepřová pečeně s kostí 750g
- 2 pomeranče
- 2 jablka
- 100 g sterilovaných bílých cibulek
- 100 g medu
- lžička Solamylu
- lžíce oleje
- sůl
- pepř

Pečeni osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Maso přeložíme do pekáčku, podlijeme vodou a šťávou z jednoho pomeranče. Pečeme na 200°C a častěji podléváme. Po 20 minutách zmírníme teplotu na 180°C a zvolna dopečeme do měkka. Ke konci přidáme k masu cibulky a oloupaná nakrájená jablka. Na závěr přelijeme maso zahřátým medem a krátce dopečeme dozlatova.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme šťávu z druhého pomeranče a vše zahustíme lžičkou škrobové moučky, rozmíchané v troše studené vody.
Podáváme s bramborem.
(inspirace v akčním letáku ALBERT hypermarket)

Sýrová polívčička

18. dubna 2012 v 9:22 | Leňárek |  Polévky

CO DO TOHO:

(2 l polévky)
  • brambory (v množství komu kolik libo)
  • 3 dílky velkých smetanových taveňáků (třeba Smetanito nebo Apetito...)
  • 2 zeleninové bujony
  • majoránka
  • eidam v celku (nebo jiný sýr v cihle)

CO S TÍM:

Do většího hrnce napustíme 2 l vody, přihodíme oškrábané brambory nakrájené na kostičky a dáme vařit.
Až voda přijde k varu, přihodíme zeleninové bujony a taveňáky. Občas míchneme a necháme vše rozpustit.
Nakonec dochutíme trochou majoránky, popřípadě vegetou (většinou není třeba).

Eidam nastrouháme (stačí na hrubo), dáváme na dna talířů a zaléváme vroucí polévkou.

FOTO Z AKCE:

Na talíři...:-)

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Moc jsem týhle polívce nevěřila, ale výsledek byl eňo ňůňo. Vypěstovala jsem si na tomhle mega blafu závislost. Asi jsem úchyl, ale strašně mi to chutná studený.:-D
Šikovný jídlo, zvlášť, když prostě člověk nemá čas, chuť nebo sílu tvořit něco extra.
Zkoušela jsem i se šunkovým taveňákem, ale není to nic moc... jo a když už jsme u těch sejrů... nic proti levným produktům typu Euro Shopper, Albert Quallity a podobně, mívám jich plnou lednici, jsem socka, no a co?..:-D ...ale tady u tý polívky tyhle levný srágory vynechte. Z vlastní zkušenosti Vám můžu říct, že se špatně rozpouštějí, v polívce pak plavou cucky a chuť je absolutně nijaká.

Nápoje - alko

13. dubna 2012 v 17:53 | Leňárek |  Plánuju vyzkoušet

BOMBARDINO NA ZAHŘÁTÍ

Bombardino na zahřátí
Recept je zde.

LIMONCELLO

Limoncello
Recept je zde.

VÁNOČNÍ PUNČ

Vánoční punč
Recept je zde.