Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Zapečený lilek s mozzarellou

4. února 2012 v 23:28 | Leňárek |  Bezmasá jídla

CO DO TOHO:

  • 2 lilky
  • 3 brambory
  • 2 koule mozzarelly
  • 1 vejce
  • 1 smetana
  • 5 stroužků česneku
  • hl. mouka na obalování
  • olej nebo tuk na smažení
  • bazalka
  • sůl

CO S TÍM:

Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a obalíme v hladké mouce. Brambory nakrájíme na tenoučké plátky a mozzarellu na slabší kolečka.
Obalený lilek zprudka osmahneme na oleji a vrstvíme do pečící mísy střídavě s plátky brambor. Každou tuto 'dvojvrstvu' jemně zasypeme bazalkou.
Když máme dovrstveno, rozmícháme v misce smetanu s vejcem, česnekem a solí a vzniklou směsí zalijeme obsah pečící mísy. Nakonec poklademe mozzarellou a strčíme do trouby. Pečeme na 200° cca 30 - 45 minut.
Nejlepší přílohou je grahamový chléb.
Tip!: Lilek se dá stejně dobře nahradit cuketou.:-)

FOTO Z AKCE:

Obalujeme, vrstvíme...
Po upečení

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Tenhle recept jsem našla pod heslem 'ůůůůůžasná a rychlá véča'. Jako...jsem schopná uznat, že nejsem v kuchyni nejzručnější a nejrychlejší, jinak bych nepoužívala titul alchymista, ale ono nakrájet, obalit, usmažit a navrstvit...se moc urychlit nedá...a to samo o sobě je piplačka tak na hodinku a půl...a další půl hodinku se to peče, takže pojem 'rychlá' mi přijde dost nadsazenej. Navíc, když si vezmu, že lilek se smaží, pak se do toho leje smetana a zapejká se to sejrem, tak bych řekla, že je dost nerozum toto servírovat k 'véče', protože z toho kouká tak leda půlnoční žlučníkovej záchvat. Nicméně oběd to vůbec neni špatnej, akorát je to opravdu dost mastný, takže pečivo je nevyhnutelná příloha. Ten grahamový chléb je k tomu fakt fenomenální. A to jako nejsem žádný ultrazastánce zdravý výživy. Na to jsem přišla náhodou, protože když jsem to dělala poprvé, tak jinej chleba v Albertu neměli.;-D

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama