Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Lučinová veka zapečená sýrem

25. ledna 2012 v 20:47 | Leňárek |  Tousty, zapečené chleby...

CO DO TOHO:

  • 3 velké Lučiny
  • zakysaná smetana
  • pytlík Poličanky (nebo 3 lžíce majonézy)
  • 15 dkg šunky
  • 5 stroužků česneku
  • sýr na strouhání
  • sůl
  • veka

CO S TÍM:

Šunku nakrájíme do misky na malé kousíčky, přidáme Lučinu, zakysanku, majolku a česnek, pořádně promícháme a dochutíme solí.
Vzniklou směs matláme na krajíčky veky a sypeme strouhaným sýrem.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 200° asi 30 minut.
Tip!: Pečící papír potáhněte pomocí mašlovačky vrstvou tuku, veky pak nebudou tak vysušené.

FOTO Z AKCE:

Pomatláno
Zasypáno
Zapečeno

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Tohle je moc dobrej výmysl!:-)
Akorát tedy dost drahej, vzala jsem z regálu tři sto gramový Lučiny a rázem jsem měla v košíku šedesát korun. Člověk si chce k večeři zapéct blbej chleba a vyšlo by ho levnějc, kdyby se šel najíst do hospody.
Každopádně ta vomatlávka z toho je moc dobrá i syrová, takže by se dala použít i na chlebíčky nebo jednohubky...akorát vzhledem k tučnosti asi ne v moc velkým množství...;-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Martin Martin | E-mail | 2. dubna 2014 v 19:46 | Reagovat

Moc se mi líbí, jaky jste "alchymista kuchyně." Návody určitě uplatním. Děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama