Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Kuřecí prsa s broskví a sosíkem

19. listopadu 2011 v 17:49 | Leňárek |  Kuřecí maso

CO DO TOHO:

  • 1 cibule
  • půl kila kuřecích prsou
  • eidam - plátky
  • šunka - plátky
  • půlené kompotované broskve
  • kousek másla
  • lžíce hladké mouky
  • sojová omáčka
  • olej
  • pepř
  • sůl

CO S TÍM:

Cibuli nakrájíme na kostičky a hodíme na pánev s rozpáleným olejem. Prsa omyjeme, naklepáme, osolíme, opepříme, položíme na cibuli a zakapeme sojovkou. Smažíme z obou stran. Až se nám maso opeče a cibulka se začne přichytávat, což není na škodu, báječně to ochutí sosík, přidáme plátek másla a až se rozpustí, tak podlijeme trochou vody (tak aby maso nebylo celé pod hladinou). Trochu stáhneme teplotu sporáku a dusíme (klidně párkrát znovu podlijeme).
Než maso změkne, připravíme si broskve a to tak, že každou půlku šikmo nařízneme (tak do 3/4, ale nedořízneme do konce). Na každé maso přijde jedna půlka borskve.
Když je maso měkké, vyndáme ho na chvíli z pánve a sosík zaprášíme moukou. Řádně zamícháme, aby nezůstaly hrudky a vrátíme maso zpátky. Na plátky pak poklademe připravené broskve, na ně položíme plátek šunky a necháme chvíli prohřát. Nakonec překryjeme každý kousek masa plátkem sýra a necháme roztéct.
Jako příloha se hodí ledacos - rýže, hranolky, kaše...
Tip!: Pokud budete mít nějakou savou přílohu, dá se sosík použít i nezahuštěný, ale s moukou je víc hutný a člověk se víc nají...;-)

FOTO Z AKCE:

Dusíme masíčko a tvoříme sosík
Podáváme...:-)

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Nemám poklici na wok. Docela mě to štve, dělala jsem to tak o 40 minut dýl než by se slušelo. Jasně, mohla jsem to dělat na jiné pánvi, ale já mám tuhle obří nejradši. No co, hlavně že se to dalo jíst. Jinak jsem si ještě k dochucení dopomohla Čarodějkou. To je takové univerzální koření, co mi dala mamka. Hodí se ledaskam a mě se zrovna hodilo sem. Je mírně pikantní a je tam sezam, k sojovce moc dobré.:-) Podobně by mohlo zafungovat i jiné koření na maso. Neříkám, že kombinace sůl, pepř, sojová omáčka nestačí, ale tak když si to člověk může ještě vylepšit, tak proč se trápit hodinu s ochutnáváním a dosypáváním, když stačí jen přidat další chuť, aby to bylo ono.;-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dzamilka co bude vařit taky až bude kuchyně Dzamilka co bude vařit taky až bude kuchyně | 21. listopadu 2011 v 14:22 | Reagovat

Když tak koukám na tu poslední fotku, tak už asi vím co měl k večeři Kaplický když navrhoval ten jeho "Blob" alias chobotnici na Letný:D

2 lenarkovakucharka lenarkovakucharka | E-mail | Web | 25. listopadu 2011 v 2:26 | Reagovat

[1]: Chmm...vyzkouším, jak by to chutnalo s kolečky jarní cibulky a popřemýšlím nad tím, že to přejmenuju...:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama