Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Leňárkova kus-kus čína

7. září 2011 v 21:18 | Leňárek |  Kuřecí maso

CO DO TOHO:

(cca pro 3-4 osoby)
  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3 papriky (nejlíp trikoloru, ať je to barevné;-))
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sojová omáčka
  • solamyl
  • olej
  • kus-kus

CO S TÍM:

Vezmeme velkou mísu a házíme do ní prakticky všechny ingredience - maso nakrájené na malé kousky, cibuli a česnek najemno, pórek na tenká kolečka a papriky na nudličky. Pak do mísy rozklepneme vejce, a přidáme lžíci oleje, lžíci sojové omáčky a vrchovatou lžíci solamylu. Vše pořádne promícháme a pak dáme zakryté minimálně na hodinku do lednice odležet.
Po hodince rozpálíme wok s trochou tuku, vyklopíme na ní směs z mísy a restujeme. Přidáme dvě lžíce sojovky, podlijeme trochou vody, pořádně zamícháme a krátce dusíme.
Mezitím si někde mimo připravíme kus-kus podle návodu na balení, množství asi tak 200g, a ten pak těsně před vypnutím zamícháme do číny.
Tip!: Lze přidat oříšky a udělat si takové pseudo kung-pao. A nebo nedávat kus-kus a prostě nechat jen směs a podávat jí s rýží. Je to jako s rizotem, chutí máme na vybranou.;-)

FOTO Z AKCE:

Maso smíchané s vejcem, olejem, solamylem a sojovkou
Před vložením do lednice - krásně barevné...:-)
Připravený kus-kus
Smažíme...
Hotovo!
Podáváme...! :-)

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Nikdy jsem nebyla vyznavač zdravé výživy. Přesto jsem jednoho dne prostě dostala chuť na kus-kus, byť jsem ho jedla jen asi dvakrát v životě. Nastala bojovka, kde ho sehnat, protože supermarkety ho buď nemají (Pennymarket), nebo ho mají věčně vyprodaný (Albert). Po dlouhém dokopávání se, se mi konečně kus-kus vyskytl doma (chvála tobě Interspare!) a já se ho rozhodla zamíchat do číny. Když do toho číňani můžou míchat kobylky, proč ne já kus-kus. Výsledek byl geniální. Protože jsem paralelně se směsí vařila polévku, nakonec už jsem neměla hlad a nechala místu v lednici celou noc. Když jsem pak čínu dělala k obědu, maso bylo úúúžasně křehoučké, měkoučké. I když se to celé chutí jen sójovkou, nad čímž jsem nejdřív trochu pochybovačně ohrnovala nos, vše je dochucené naprosto akorát, opravdu mi nepřišlo, že by se mělo něco přidávat. Ona se ta zelenina tak krásně rozleží, že to prostě nemá chybu! :-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama