Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Kuřecí placičky neboli Čínské řízky

12. září 2011 v 12:55 | Leňárek |  Kuřecí maso

CO DO TOHO:

  • půl kila kuřecího masa
  • 3 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika

CO S TÍM:

Kuřecí maso nakrájíme na kousíčky, cibuli a česnek na drobno, naházíme do velké mísy a smícháme s ostatními surovinami. Směs by měla být tak hustá jako třeba těsto na bramboráky.
Lepší je přikrýt a nechat odležet do druhého dne, ale bezpodmínečně nutné to není.
Rozpálíme olej a lžičkou nebo lžící (podle toho, jak mají být řízečky velké) děláme placičky přímo na pánev.
Smažíme nejdřív z jedné, pak z druhé strany.
Kdyby se placičky rozpadaly, přidejte do těsta ještě hladkou mouku nebo solamyl.
Podávat se to dá s bramborama (obyč či zapečenýma), s kaší, zeleninovým salátem, chlebem nebo konzumovat jen tak samotné.:-)
Tip!: Tohle jídlo má tooolik variant, záleží jen na fantazii. Tak ve zkratce aspoň pár nápadů...
  • Přidejte do směsi strouhaný sýr, s Madelandem to třeba vůbec není špatné!
  • Dochutit směs můžete i hořčicí nebo kečupem (nebo obojím...;-))
  • Místo cibule můžete použít pórek...a nebo pórek přidat navíc.
  • Zamíchejte do základní směsi navíc chilli, kari nebo pizza koření či grilovací koření.
  • Přidejte do těsta ovesné vločky, jsou zdravé, bude toho víc a chuť to neovlivní.
  • Nebojte se bylinek!
  • Zalijte pivem.
  • Přistrouhejte cukýnu.
  • Přidejte žampiony...a nebo maso zcela nahraďte houbami.
  • Kuřecí maso není podmínkou, můžete použít jakékoli jiné, klidně i rybí, třeba Pangasiuse.

FOTO Z AKCE:

Směs
Smažíme
Hotovoooo!

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Myslím, že tohle je jedno z těch jídel, které se prakticky nedají zkazit. I když je fakt, že Bukymu tam prostě vadil 'ten voschlej pórek'.:-DD
Na mimibazárku jsem to našla, když sem hledala inspiraci, co mám vařit, když doma nemám nic kromě hlady chcíplýho pavouka, kuřecího masa a nechuti jít kamkoli nakupovat, jako kuřecí placičky.
Ve skutečnosti ale jsem to jedla už o něco dříve ve Svařenicích, kde tomu říkají Čínské řízky, snad jsem si teď tímhle výkonem v těch končinách neuřízla ostudu...;-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz a od Toty

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama