Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Srpen 2011

Rybičková pomazánka

28. srpna 2011 v 12:48 | Leňárek |  Pomazánky

CO DO TOHO:

  • 2 plechovky rybiček v oleji
  • 1 středně velká cibule
  • 3 menší nakládané okurky
  • 2 pytlíky Poličanky (majolka)
  • 3 lžičky hořčice
  • cca 2 lžičky šťávy z citronu
  • cca 2 lžičky láku z okurek
  • sůl
  • pepř

CO S TÍM:

Rybičky otevřeme, slijeme z nich olej a kydneme do misky. Přídáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhané okurky, majolku, hořčici a utřeme vidličkou. Ochutnáme a podle libosti můžeme dochucovat šťávou z citronu, lákem z okurek, pepřem a solí.
Tip!: Do pomazánky můžeme přistrouhnout trochu másla, nemusí se pak podmazávat...;-)

FOTO Z AKCE:

Domatláno
Použito k chlebíčkovým účelům

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Moje snad nejoblíbenější pomazánka z dětství. Myslim, že jí nikdy neumíchám tak jako máma, ale řekla bych, že mi jde docela slušně to napodobit.:-D
Hodí se ke všemu pečivu. Aby se nemuselo podmazávat, může se přímo do pomazánky přistrouhat trochu másla.
Když se dává na chlebíčky, je nejlepší (a nejchutnější) ozdobou nakládaná paprika.