Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Bramboroví tilobiti

12. července 2011 v 13:07 | Leňárek |  Ostatní

CO DO TOHO:

Brambory
  • brambory (toliko, koliko potřeba na zahnání hladu a lépe ty větší, bude se s nimi lépe pracovat)
  • anglická slanina nebo anglická krkovička na plátky (přiměřeně k bramborám)
  • vajíčko
  • sýr - na posyp a zapečení (já dala klasicky Eidam)
  • česnek
  • sůl
Omáčka
  • zakysaná smetana
  • jarní cibulka

CO S TÍM:

Brambory oškrábeme, podélně rozpůlimíe a na hřbetu uděláme tak pět zářezů. Do těch pak vkládáme zmuchlané plátky anglické slaniny nebo krkovičky. Když jsou trilobiti hotoví, vyskládáme je na pečící papír do plechu nebo pekáčku, hřbety mezi anglickou slaninou proložíme plátky česneku, a pak dáme péct do předehřáté trouby na 170-200°C. Po cca 45 minutách vyndáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně posolíme, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme tak ještě na čtvrt hodinky zapéct. Mezitím si připravíme 'omáčku' - zakysanku smícháme s nakrájenou jarní cibulkou.
Pak už jenom vyndat, cpát se k prasknutí a zakysanku používat jako takovou lepší tatarku...:-)
Tip!: V původním receptu se brambory před pečením jemně zakapávaly olejem, to jsem neudělala a nepřijde mi, že by kvůli tomu byly brambory nějak suché, protože slanina je mastná dost. Česnek se na brambory také nedával, ale lisoval se do zakysanky, ve které pak nebyla jarní cibulka, ale kapie a pažitka.

FOTO Z AKCE:

Připraveno k pečení
Pomatláno vajíčkem, zasypáno sýrem
Upečeno
Zakysanka s jarní cibulkou

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Tohle zase byla akce. V Albertu nefachaly ty velký chlaďáky, takže neměli slaninu v celku. Koupila jsem plátkovou anglickou krkovici na pultu, že to nějak půjde, že to do těch brambor nastrkám nožem. Jo hovno hovno slavný soude, trhalo se to jak mrcha a navíc se mi ty brambory rozlamovaly...:-D
Nakonec jsem na to našla docela funkční švindlgrif a šlo to...a nakonec si myslím, že kdybych koupila slaninu v celku, tak to tak dobrý nebude.
V první chvíli jsem si řikala, že jestli se tohle povede a bude to jedlý tak si to pořádně vychutnám, protože už to nikdy dělat nebudu. Ale ono je to tak dobrý, že možná změnim názor...:-D

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama