Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Krémová kuřecí polévka

28. června 2011 v 12:20 | Leňárek |  Polévky

CO DO TOHO

(rozpis na 2l vody)
  • kuřecí maso (v tutom případě jsem použila kuřecí hřbet a stehno)
  • 1 mrkev (nějaká střední)
  • 1 pastiňák (též nějaké střední velikosti)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sterilovaný hrášek
  • vegeta
  • 13 kuliček celého černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 kelímek smetany
  • kousek másla
  • hladká mouka
  • špetka muškátového oříšku

CO S TÍM:

Uvaříme si klasický vývar z masa, nového koření, pepře, bobkového listu, vegety, kořenové zeleniny, česneku a 1 cibule.
Když je vývar hotový, vyndáme z něj maso a zeleninu. Vedle v kastrůlku si uděláme světlou jíšku z hl. mouky a másla. Tu rozředíme vývarem, pořádně promícháme (nejlepší na to je metlička) a necháme tak 15 minut vařit. Občas míchneme, aby se nedělaly žmolky nebo aby se polévka nepřipalovala. Pak přecedíme, přidáme obrané na kousky natrhané maso bez kůže a sterilovaný hrášek. Dochutíme vegetou a přidáme špetku muškátového oříšku. Zjemníme smetanou, necháme chvíli probublat a podáváme.
Tip!: Muškátový oříšek kupuji celý a pak ho do polévky strouhám, je to takové lepčejší...;-)

FOTO Z AKCE:

Hotovo, můžeme podávatVývar se smetanou

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Co se týče té kořenové zeleniny, můžete jí použít a nemusíte, ať už ve fázi vývaru nebo ve fázi přidání do smetanové polévky. Já jí vyvařuji kvůli chuti vývaru, ale zpátky jí dávám málokdy.
Jinak z vlastní zkušenosti mohu podotknout, že kuchařům bude polévka více chutnat až druhý den (když konzumaci nebude předcházet několikerá degustace, cezení, obírání a míchání).;-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama