Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Vepřové na paprice se zakysankou

10. května 2011 v 23:09 | Leňárek |  Omáčky

CO DO TOHO:

  • půl kila vepřové plece
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • mléko (na rozdělání mouky)
  • 2 lžičky hladké mouky

CO S TÍM:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle do růžova. Přihodíme maso (také nakrájené na kostičky) a opečeme,
aby se zatáhlo, pak osolíme, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Rozděláme si mouku v mléce, až bude maso měkké, vyndáme jej z hrnce a zavářku vmícháme do šťávy. Vzniklou omáčku provaříme a maso vrátíme zpět.
Zakysanou smetanu přidáme před dokončením, necháme problublat, ale již nevaříme.
Tip!: Jako příloha se k tomuhle hodí ledacos, nejlíp asi knedlík, já mám nejradši těstoviny, ale klidně by šla třeba i rýže.;-)

FOTO Z AKCE:

Zakysáno, připraveno k podávání...:-)

Těstoviny utopené v omáčce...:-)

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

To zase byla akce... Když se to vařilo, chutnalo to jako kuře na paprice, když sem do toho zamíchala zakysanku, stal se z toho králík na smetaně a Buky prohlásil, že to je jak svíčková...:-D
No co, hlavně, že se to dá jíst...;-)

Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Džamilka Džamilka | 11. května 2011 v 10:01 | Reagovat

Je fakt že jsou teda hodně utopený, nevidím ani ruce ani nohy...

2 lenarkovakucharka lenarkovakucharka | E-mail | Web | 19. listopadu 2011 v 18:06 | Reagovat

[1]: Však nejsem žádný béčko...! :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama