Kuchyně musí člověka bavit. Ve chvíli, kdy bude k něčemu nucen, nikdy vařit nebude a pokud ano, nikdy to nebude ono.

Kuřecí vývar

16. března 2011 v 7:28 | Leňárek |  Polévky

CO DO TOHO:

(rozpis na 2l vody)
  • kuřecí maso (v tutom případě jsem použila dva kuřecí hřbety)
  • 1 mrkev (nějaká střední)
  • 1 pastiňák (též nějaké střední velikosti)
  • 1 celá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sterilovaný hrášek
  • vegeta
  • 13 kuliček celého černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
Nemusí být, ale patří to k polévce
  • nudle
  • čerstvá petrželka na posypání

CO S TÍM:

Do velkého hrnce natočíme 2l vody, přidáme omyté kuřecí maso, očištěnou mrkev, pastiňák, celou cibuli a česnek (nakrájený na proužky), okořeníme pepřem, novým kořením a bobkovým listem, zasypeme vegetou a dáme na cca 45 minut vařit.
Poté přecedíme, obereme maso a zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Přidáme sterilovaný hrášek, popřípadě dochutíme vegetou a vaříme ještě cca 5 minut.
Mezitím si v jiném kastrole uvaříme nudle, aby se nám polévka zbytečně nekalila.
Tip!: Kdo chce, může si polévku zahustit vodou s moukou, našlehaným vejcem nebo kapáním.

FOTO Z AKCE:

Dílo dokončeno
Kuřecí vývar

LEŇÁRKOVA POZNÁMKA:

Nejsem moc kytkožravá, takže zeleniny mnoho nedávám, vy si dejte podle svého vkusu a klidně i přidejte celer, ten já zrovna moc nemusím.;-)
Použít se samozřejmě dá i mražená zelenina. Ta se přidává až po přecezení a vaří se tak 7-10 min.


Inspirace z receptů na portále www.mimibazar.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Leňárek Leňárek | E-mail | Web | 30. července 2012 v 19:32 | Reagovat

V poslední době jsem se naučila hodně kupovat 'zeleninu na polévku', co prodávají v krámě. Stojí to asi osm nebo devět kaček a je tam všechno, co člověk potřebuje... Jen je dobré vybrané balení dostatečně okoukat, aby některá z komponent nebyla 'unavená'...;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama